Apple introduceert iPhone 3G Speed versie

Apple heeft een nieuwe versie van de iPhone 3G geïntroduceerd, met de iPhone 3GS komt Apple tegemoet aan een aantal gewenste functies met betrekking tot de iPhone. De S staat voor Speed, en heeft te maken met de snelheidsverbeteringen van de telefoon. Zo heeft de telefoon een nieuwe processor en sneller geheugen. Ook biedt de iPhone 3GS ondersteuning voor 7.2 Mbps HSDPA.

Ook krijgt de telefoon een nieuwe 3 Megapixel camera met autofocus mogelijkheden. De camera beschikt over een aantal technieken voor het maken van scherpe foto’s, en ook ondersteuning voor het maken van macro foto’s tot op 10CM afstand.

De camera stelt de gebruiker ook eindelijk in staan om video’s te maken. 30 frames per seconden in VGA met auto focus, auto white balance en auto exposure. De iPhone beschikt ook over opties om de video gelijk te bewerken en in te korten. De video kan vervolgens via MMS verstuurd worden, via e-mail, youtube en MobileMe.

Stem herkenning

Ook is het mogelijk om met de stem contactpersonen te bellen. Via verschillende commando’s kan de telefoon bedient worden voor bijvoorbeeld handsfree gebruik. Ook kan de iPhone beantwoorden op de vraag “what’s playing now”, de iPhone zal dan antwoorden met de titel van het nummer.

Kompas & nieuwe accu

De iPhone heeft ook een kompas, wat applicaties kunnen benaderen. Hiermee kan de software zien welke richting iemand kijkt, voor bijvoorbeeld rondleiding applicaties of navigatie applicaties. Het kompas is geintergreerd in Google Maps voor gebruik bij navigatie tijdens het wandelen.

Ook is de accu verbeterd ten opzichte van de iPhone 3G, gemiddeld wordt er meer dan 3 uur aan extra tijd gewonnen bij verschillende acties. Vooral bij Wifi en Audio wordt veel winst gemaakt met de nieuwe accu.

Prijs

De iPhone 3GS staat voor 199 dollar klaar voor de 16GB, en 299 dollar voor de 32GB, voor nieuwe klanten van AT&T. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend. De 8GB 3G iPhone blijft beschikbaar als instap iPhone. Hij is beschikbaar vanaf 19 juni in Amerika en vanaf 9 juli in Nederland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *