Geruchten: Beatles vandaag in iTunes?

Vandaag is het 09/09/09. De dag van het Apple muziek evenement, waarmee zal Apple ons dit keer verrassen? Zal het dit keer echt wezen dat de Beatles in de iTunes Music Store komen? De Beatles schitteren al tijden met hun afwezigheid in de iTunes Store. Gesteggel over royalty’s en rechten heeft er tot nu toe voor gezorgd dat ze niet in de grootste muziekwinkel staan. Ook de verdere historie van de Beatles en Apple is niet bepaald rooskleurig.

Yoko Ono, de weduwe van John Lennon schijnt echter uit de school geklapt te zijn tijdens een interview met Amerikaanse nieuws zender SkyNews. Volgens Yoko Ono maken de Beatles wel degelijk vandaag hun debuut in de iTunes Store tijdens het Apple evenement, tegelijk met het complete oeuvre van The Beatles die opnieuw uitgebracht wordt.

Platenmaatschappij EMI weigert al tijdens de muziek legaal digitaal te verspreiden, uit angst voor piraterij. Opmerkelijk, want de muziek collecties van de Beatles worden door het ontbreken van legale downloads massaal gedigitaliseerd en gedeeld door de consumenten. Vanavond zullen we het weten…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *