Alles over de nieuwe iPhone 8 of iPhone 7s

Internet staat al vol met allerlei speculaties over de nieuwe iPhone 8. Wat voor specificaties en mogelijkheden gaat deze nieuwe topper van Apple allemaal krijgen? In dit artikel proberen wij je een informatie te geven over de nieuwe iPhone 8 wat wij tot nu toe weten.

We spreken in dit artikel over de iPhone 8 maar het kan ook prima een iPhone 7s worden als opvolger van de huidige iPhone 7. Continue reading

Boordcomputer uitlezen met je iPhone

Griffin komt met een nieuw apparaatje waarmee je de gegevens van de boordcomputer van je auto kunt uitlezen met je iPhone. Het apparaat heet de CarTrip en sluit je aan op de ODB-II aansluiting van je auto. De CarTrip stuurt deze gegevens vervolgens via BlueTooth naar je iPhone.

Op je iPhone kun je via de gratis app CleanDrive de gegevens van je boordcomputer bekijken. Zo kun je onder andere het verbruik en de snelheid tijdens de rit meten en later terug kijken.

De CarTrip komt later dit jaar uit en heeft een adviesprijs van $90.

iPhone 4 naast AT&T ook bij Verizon

Het is afgelopen met het alleenrecht dat AT&T sinds 2007 heeft gehad op de Amerikaanse markt voor de iPhone. Vanaf 3 februari is de iPhone 4 ook verkrijgbaar bij het grootste telecombedrijf: Verizon.

Er gingen al jaren geruchten dat de iPhone ooit eens naar Verizon zou komen. Maar doordat de huidige iPhone 4 door de GSM chip niet op het Verizon-netwerk werkt, was het niet een kwestie van even een contractje tekenen. Vanmiddag is de samenwerking met Verizon dan eindelijk aangekondigd.

De speciale iPhone voor Verizon beschikt over een chip waarmee gebeld kan worden over het CDMA netwerk van Verizon. De CDMA techniek wordt in Europa niet gebruikt, waardoor iPhones met een CDMA chip niet in Europa gebruikt kunnen worden. Ook niet door Amerikanen die in Europa op vakantie gaan.

En de volgende geruchten zijn ook al weer gesignaleerd: binnenkort zou ook de iPad een speciale CDMA versie krijgen zodat ook de iPad op het Verizon netwerk zou kunnen werken.

Mogelijk 3G hotspot in iOS 4.3

“Personal Hotspot” zou werken. Hiermee kun je de 3G internetverbinding delen met maximaal 5 Wifi apparaten. Bijvoorbeeld je laptop of je Wifi iPad.

Volgens iPhoneclub.nl komt deze mogelijkheid ook in de GSM versie van de iPhone, de ‘gewone’ iPhone. Deze mogelijkheid zou in iOS 4.3 worden geïntroduceerd.

Vermoedelijk wordt de optie alleen beschikbaar voor netwerken die nu ook al tethering ondersteunen. Dit is het delen van de 3G verbinding via USB of Bluetooth. Op dit moment ondersteunen de Nederlandse providers dit nog niet.

Mac App Store online

Vanmiddag is hij dan eindelijk gelanceerd. De Mac App Store. De bekende App Store, maar dan voor Mac OS X.

Bij de lancering bevat de Mac App Store al meer dan 1000 apps. Ook bekende apps van Apple zijn in de store te vinden, zoals iWork, iLife, Aperture en Remote Desktop. Van andere ontwikkelaars zijn vooral Twitter, Angry Birds en Flight Control populair.

Angry Birds en Flight Control zijn de bekende iOS spellen die nu voor het eerst voor de Mac zijn uitgekomen. De Twitter for Mac app is ook een nieuwe app, maar werd volledig onverwacht gelanceerd. De nieuwe app is eigenlijk versie 2 van Tweetie, maar nu voorzien van de officiële titel “Twitter for Mac” doordat Tweetie in maart 2010 is overgenomen door Twitter zelf.

De nieuwe Mac App Store is onderdeel van Mac OS 10.6.6, die sinds vanmiddag beschikbaar is via de Software-update van Mac OS.