Nieuwe iMacs met Thunderbolt

Zojuist heeft Apple een nieuwe serie iMacs gelanceerd. Het zijn de eerste desktops van Apple met een Thunderbolt aansluiting, in navolging van de MacBooks Pro’s.

De iMacs blijven in 21.5″ en 27″ leverbaar, wel is de Core i3 van het toneel verdwenen. Alle iMacs hebben standaard een quad-core Core i5 aan boord en alle formaten zijn te upgraden naar een Core i7 tot maximaal 3.4 GHz.

De 21.5″ heeft één Thunderbolt aansluiting beschikbaar en de 27″ heeft er zelfs twee. Dat betekend dat je tot 6 Thunderbolt apparaten en 2 DisplayPort beeldschermen op een 27″ iMac kunt aansluiten.

De prijzen blijven ongeveer hetzelfde. De 21.5″ is beschikbaar vanaf € 1.149,- en de 27″ is beschikbaar vanaf € 1.649,-.

Nieuwe MacBook Pro’s eindelijk daar

De langverwachte update van de MacBook Pro’s is dan eindelijk gearriveerd. Snellere processors, grotere harde schijf en “Thunderbolt”. Verder zijn de MacBooks weinig veranderd.

De 13″ MacBook Pro begint met een 2.3 GHz Core i5 processor, Intel HD Graphics 3000, 4GB geheugen en een 320GB harde schijf voor € 1.149. De 13″ MacBook Pro is ook te krijgen met een 2.7GHz Core i7 processor.

De 15″ en 17″ MacBook Pro’s worden alleen met Core i7 processors geleverd. De 15″ vanaf € 1.749 en de 17″ vanaf € 2.499.

Met het nieuwe Thunderbolt, geïntegreerd in de monitor-aansluiting, is de MacBook Pro voorzien van de nieuwste aansluiting voor randapparatuur. De nieuwe standaard beloofd 20x sneller te zijn dan USB2 en lijkt samen met USB3 om de nieuwe standaard te strijden. Het is nog even afwachten welke randapparatuur allemaal met Thunderbolt, of LightPeak zoals de standaard van Intel heet, zal worden uitgerust.

Kijk voor alle details op de website van Apple.

Cinema Display met Thunderbolt aansluiting onderweg

MacRumors heeft op de Apple servers afbeeldingen gevonden van de nieuwe Cinema Display. De afbeeldingen verwijzen naar nieuwe productnummers voor de schermen, die eerder deze week al opdoken en toen voor de nieuwe MacBook leken te zijn.

 

De opvallendste foto is die van twee Cinema Display’s gekoppeld aan één MacBook Pro. Doordat de nieuwe schermen voorzien zijn van Thunderbolt-aansluitingen, kunnen de schermen doorgelust worden. Zo kunnen twee 27″ Cinema Display’s worden aangesloten op één Thunderboltpoort op de nieuwe MacBook Pro’s.

De verwachting is dat de schermen aan het eind van volgende week worden geïntroduceerd, samen met OS X Lion.

LED Cinema Display wordt 27″

Apple heeft vandaag bekend gemaakt dat de 30″ en 24″ Cinema Displays worden vervangen door één beeldscherm van 27″: de 27″ LED Cinema Display.

Het nieuwe scherm is vanaf september verkrijgbaar en biedt 2560 x 1440 pixels in een breedbeeldverhouding. Het scherm maakt gebruik van IPS technologie en heeft een iSight, microfoon, luidsprekers en drie USB aansluitingen aan boord.

Het scherm beschikt ook over een omgevingslichtsensor, waardoor het de helderheid kan aanpassen op het omgevingslicht. Het beeldscherm bevat een mini-Display Port aansluiting, een USB aansluiting en een MagSafe adapter om het scherm aan te sluiten op je Mac.

De prijs in euros is nog niet bekend, maar gaat in Amerika $999 kosten.

Geruchten: Nieuwe iPods krijgen camera

Overmorgen (9 september) is er het Apple event. Het event zal in het teken staan van iPods en muziek. Hoewel de geruchten machine al een tijdje draait, worden de camera geruchten toch redelijk bevestigd. Hama, een ontwikkelaar en producent van onder andere iPod hoesjes heeft blijkbaar al hoesjes klaar liggen, volgens maar liefst 19 foto’s op de site van Engadget hebben de nieuwe iPods camera’s ingebouwd. Hama had vorig jaar de zelfde stunt, waarbij de nieuwe vorm van de iPod Nano al bekend was voor het event.

Woensdag zullen we het weten, omstreeks 19:00 onze tijd.