iPhone ringtones maken met iTunes 8

Ringtones maken voor de iPhone was nog nooit zo makkelijk. Via CNet stuitte we op een filmpje die alles stap voor stap uitlegt. De tip maakt geen gebruik van software zoals Garageband maar alleen van iTunes 8. Deze tip werkt daarom dus ook gewoon voor windows gebruikers die graag een leuke deuntje op hun iPhone willen.

Stappenplan

  1. Stel in iTunes in dat het importeren van muziek via AAC moet gebeuren. Deze instelling staat in het voorkeuren scherm van iTunes onder het tabblad “importeren”.
  2. Stel het besturingssysteem zo in dat het de extensies van de bestanden weergeeft. Op OSX kan dit bij Finder > Voorkeuren en dan bij geavanceerd. Op windows gaat dit via het Configuratiescherm en dan Map opties (tabblad weergave).
  3. Zoek in iTunes het nummer dat je wilt gebruiken voor je ringtone, en noteer vervolgens waar je de ringtone wilt laten starten en wilt laten stoppen (geadviseerd wordt de ringtone maximaal 40 seconden te maken, anders is er kans dat hij niet goed gekopieerd wordt naar de iPhone).
  4. Ga naar de opties van het nummer (rechtermuisknop -> info, of gebruik de sneltoets cmd+i of ctrl+i onder windows). Stel bij “opties” de start en eindtijd van gewenste ringtone in en druk op “ok”.
  5. Klik nu wederom met de rechtermuisknop op het nummer en selecteerd “Maak versie voor AAC aan”. iTunes kopieert de selectie van de begin en eindtijd naar een nieuw nummer. Zodra iTunes klaar is kan je de begin en eindtijd bij de opties weer verwijderen.
  6. Sleep de gemaakte kopie naar je bureaublad en verander de extensie naar “.m4r” en klik op OK als er om een bevestiging gevraagd wordt.
  7. Sleep het liedje terug naar de linker kolom van iTunes, iTunes zal het herkennen als een beltoon en je kan hem nu synchroniseren met je iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *