iPhones van T-Mobile gratis te unlocken

De iPhones van T-Mobile zijn vanaf nu gratis te unlocken. Ook als je minder dan een jaar je contract hebt, is het mogelijk om je iPhone te unlocken zonder te jailbreaken. Ook levert T-Mobile sinds 12 januari nieuwe iPhones zonder simlock.

Dat het unlocken een stuk eenvoudiger is geworden werd dit weekend ontdekt op iPhoneclub en is vandaag door T-Mobile bevestigd. Omdat de iPhone inmiddels ook via Vodefone en KPN te verkrijgen is, is het volgens T-Mobile niet meer nodig om de telefoons te voorzien van een simlock.

Om de simlock te verwijderen volg je de volgende stappen:

  1. Zet de iPhone volledig uit.
  2. Plaats een simkaart van een andere provider (KPN, Vodafone, Telfort) in je toestel en zet de iPhone aan.
  3. Na het opstarten, kies ‘Ontgrendelen’. Indien gevraagd, voer de pincode in van de desbetreffende simkaart.
  4. Verbind nu de iPhone voor een halfuur met je computer, met iTunes opgestart. Gedurende dit halfuur kun je de iPhone niet gebruiken, laat dus geen synchronisatie of updates uitvoeren. iTunes moet verbonden zijn met internet.
  5. Koppel na een halfuur de iPhone los van de computer en sluit deze opnieuw aan, met iTunes nog steeds ingeschakeld.
  6. iTunes zal aangeven dat er een update van de nieuwe provider (carrier) is gevonden en vraagt of deze geïnstalleerd moet worden. Kies ‘Ja’.
  7. Er verschijnt nu een melding ‘Gefeliciteerd, uw toestel is simlockvrij’. Als je een pincode had ingesteld, moet je die nu invoeren. Linksboven op het iPhone-scherm verschijnt de naam van je nieuwe provider. Is dit niet het geval, dan moet je de iPhone nog een keer loskoppelen en aansluiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *