Upgraden naar iOS4 Gold Master

Apple introduceerde gister zijn nieuwe versie van de iPhone. Hoewel dat an sich al nieuwswaardig genoeg is, is gister ook de Gold Master versie vrijgegeven van iOS4 (voorheen beter bekend als iPhone OS 4). De Gold Master is de laatste versie voordat deze vrijgegeven wordt binnen iTunes. Daarnaast is de Gold Master niet gelimiteerd tot enkel “geregistreerde” ontwikkel iPhones, maar kan vrijwel iedereen deze installeren. Mocht je dus wat lef hebben en de stap naar iOS4 willen wagen, hierbij de links en uitleg.

Allereerst dien je iTunes bij te werken naar de 9.2 Beta versie (downloaden). Nadat je deze versie hebt geinstalleerd start je iTunes en maak je een reservekopie van je toestel. Dit omdat de Gold Master versie alleen via de “Restore” mogelijkheid geïnstalleerd kan worden, en je dus de backup later terug moet zetten. Tijdens de backup kan je de juiste versie voor jouw telefoon binnen halen:

iOS 4 voor de iPhone 3GS
iOS 4 voor de iPhone 3G
iOS 4 voor de iPod Touch 3G
iOS 4 voor de iPod Touch 2G

Als je reservekopie klaar is klik je met de ALT toets ingedrukt op “Restore / Herstel” in iTunes bij je iPhone (deze moet dus aangesloten zijn), selecteer je de correcte ISPW en iTunes zal je telefoon bijwerken naar iOS 4. Na deze herstel procedure zal iTunes vragen of je de backup die je hiervoor hebt gemaakt terug wil zetten. Let op, bovenstaande is op eigen risico.

Geruchten: Nieuwe iPods krijgen camera

Overmorgen (9 september) is er het Apple event. Het event zal in het teken staan van iPods en muziek. Hoewel de geruchten machine al een tijdje draait, worden de camera geruchten toch redelijk bevestigd. Hama, een ontwikkelaar en producent van onder andere iPod hoesjes heeft blijkbaar al hoesjes klaar liggen, volgens maar liefst 19 foto’s op de site van Engadget hebben de nieuwe iPods camera’s ingebouwd. Hama had vorig jaar de zelfde stunt, waarbij de nieuwe vorm van de iPod Nano al bekend was voor het event.

Woensdag zullen we het weten, omstreeks 19:00 onze tijd.

iPhone ringtones maken met iTunes 8

Ringtones maken voor de iPhone was nog nooit zo makkelijk. Via CNet stuitte we op een filmpje die alles stap voor stap uitlegt. De tip maakt geen gebruik van software zoals Garageband maar alleen van iTunes 8. Deze tip werkt daarom dus ook gewoon voor windows gebruikers die graag een leuke deuntje op hun iPhone willen.

Stappenplan

  1. Stel in iTunes in dat het importeren van muziek via AAC moet gebeuren. Deze instelling staat in het voorkeuren scherm van iTunes onder het tabblad “importeren”.
  2. Stel het besturingssysteem zo in dat het de extensies van de bestanden weergeeft. Op OSX kan dit bij Finder > Voorkeuren en dan bij geavanceerd. Op windows gaat dit via het Configuratiescherm en dan Map opties (tabblad weergave).
  3. Zoek in iTunes het nummer dat je wilt gebruiken voor je ringtone, en noteer vervolgens waar je de ringtone wilt laten starten en wilt laten stoppen (geadviseerd wordt de ringtone maximaal 40 seconden te maken, anders is er kans dat hij niet goed gekopieerd wordt naar de iPhone).
  4. Ga naar de opties van het nummer (rechtermuisknop -> info, of gebruik de sneltoets cmd+i of ctrl+i onder windows). Stel bij “opties” de start en eindtijd van gewenste ringtone in en druk op “ok”.
  5. Klik nu wederom met de rechtermuisknop op het nummer en selecteerd “Maak versie voor AAC aan”. iTunes kopieert de selectie van de begin en eindtijd naar een nieuw nummer. Zodra iTunes klaar is kan je de begin en eindtijd bij de opties weer verwijderen.
  6. Sleep de gemaakte kopie naar je bureaublad en verander de extensie naar “.m4r” en klik op OK als er om een bevestiging gevraagd wordt.
  7. Sleep het liedje terug naar de linker kolom van iTunes, iTunes zal het herkennen als een beltoon en je kan hem nu synchroniseren met je iPhone.