Saai: Apple komt weer met recordcijfers

Apple heeft vandaag de cijfers van het eerste kwartaal van 2011 bekend gemaakt. Het ‘eerste’ kwartaal van Apple’s boekjaar liep tot 25 december 2010. En daarin wordt, zoals verwacht, weer het ene na het andere record gebroken.

Omdat het in tekst niet meer uit elkaar te houden is, hierbij de belangrijkste cijfers in een tabel:

Q1 2011 Q1 2010 Verschil
Omzet $ 26 mld $ 15 mld + 71%
Winst $ 6 mld $ 3 mld + 78%
Macs 4,1 mln 3,3 mln + 23%
iPhones 16,2 mln 8,7 mln + 86%
iPads 7,3 mln

Uiteraard is Apple in zijn nopjes met de nieuwste cijfers en ziet ook al weer goede vooruitzichten voor het tweede kwartaal. Apple verwacht daar een omzet van 22 miljard dollar.

iPhone OS 3.1 tijdens Apple Event

Apple heeft tijdens het evenement van vanavond iPhone OS 3.1 aangekondigd. Naast een reeks bugfixes komt 3.1 ook met een aantal nieuwe functies. Zo zal de nieuwe firmware de beschikking heeft over Genius voor programma’s. De Genius functie kennen we al van muziek. Hier selecteert de store programma’s op basis van de huidige programma collectie.

iPhone OS 3.1 heeft ook ondersteuning voor Voice Control via Bluetooth, hier kunnen bijvoorbeeld carkits gebruik van maken om via spreken muziek af te spelen, of een contact persoon te zoeken op je iPhone.

iPhone OS 3.1 is vanavond vandaag gratis te downloaden via iTunes.

Marktaandel OSX tikt (bijna) de 10% aan

En het nieuws over het aandeel van Apple bereikt met zowel zijn iPhone als zijn computers houdt niet op. Elke maand komen er mooiere cijfers binnen dan de maand daarvoor. In januari 2009 was de combinatie van Mac’s en iPhones goed voor bijna 10% van de gebruikers op internet. Dat is meer dan in december.

De stijgende lijn komt waarschijnlijk door de verkoop in de feestdagen, en de iPhone die nog steeds populair is. Volgens telecom providers wordt er op de iPhone als een van de weinige telefoons ook echt gebruik gemaakt van alle internet functies. Wat de cijfers ten goede komt.