Meer dan 10 miljard downloads in de App Store

Vanmiddag heeft de App Store een mooie mijlpaal bereikt: de 10 miljardste app is gedownload. De App Store heeft er twee en een half jaar over gedaan om dit mooie getal te halen, nadat ze in 2008 zijn gelanceerd.

Degene die de 10 miljardste app heeft gedownload ontvangt een iTunes Store cadeaubon van $ 10.000. De winnaar is nog niet bekend gemaakt.

Tip: Quicktime X verborgen instellingen

Quicktime X, één van de parade paardjes van Apple mist iets redelijk essentieels voor de ervaren gebruiker van Quicktime, het is namelijk onmogelijk om de instellingen van het programma tevoorschijn te toveren. Een aantal veelgebruikte opties, zoals het automatisch afspelen van bestanden, is hierdoor niet makkelijk in te stellen. Ontwikkelaar Megabytecomp heeft een mooie applicatie, Quicktime X Preference Pane 1.0, uitgebracht waarmee men die instellingen wel kan instellen. De applicatie zal een voorkeuren paneel installeren waar verschillende instellingen in gewijzigd kunnen worden.

Boordcomputer uitlezen met je iPhone

Griffin komt met een nieuw apparaatje waarmee je de gegevens van de boordcomputer van je auto kunt uitlezen met je iPhone. Het apparaat heet de CarTrip en sluit je aan op de ODB-II aansluiting van je auto. De CarTrip stuurt deze gegevens vervolgens via BlueTooth naar je iPhone.

Op je iPhone kun je via de gratis app CleanDrive de gegevens van je boordcomputer bekijken. Zo kun je onder andere het verbruik en de snelheid tijdens de rit meten en later terug kijken.

De CarTrip komt later dit jaar uit en heeft een adviesprijs van $90.

Mogelijk 3G hotspot in iOS 4.3

“Personal Hotspot” zou werken. Hiermee kun je de 3G internetverbinding delen met maximaal 5 Wifi apparaten. Bijvoorbeeld je laptop of je Wifi iPad.

Volgens iPhoneclub.nl komt deze mogelijkheid ook in de GSM versie van de iPhone, de ‘gewone’ iPhone. Deze mogelijkheid zou in iOS 4.3 worden geïntroduceerd.

Vermoedelijk wordt de optie alleen beschikbaar voor netwerken die nu ook al tethering ondersteunen. Dit is het delen van de 3G verbinding via USB of Bluetooth. Op dit moment ondersteunen de Nederlandse providers dit nog niet.

Update-donderdag

Apple heeft vandaag 3 nieuwe updates uitgebracht voor onze Macs en iOS speeltjes.

Allereerst een update voor iOS, versie 4.3.2 inmiddels. Het lost een bugje op met mislukte FaceTime gesprekken en een bugje met je 3G iPad in het buitenland. Daarnaast dicht deze update een aantal veiligheidslekjes.

Vervolgens is Safari voorzien van een nieuw versienummer, versie 5.0.5 is uitgebracht. Ook deze update zorgt vooral voor het dichten van een aantal veiligheidslekken.

Laatste update van vandaag is de bekende “Security Update” voor Mac OS X. Versie 2011-002 is zowel voor Snow Leopard als Leopard beschikbaar.

De iOS update haal je via iTunes binnen, de overige updates via “Software-update”.

En een ‘one more thing’ voor developers: zojuist is er een update uitgebracht van Xcode 4. Dat brengt Xcode op versie 4.0.2 en bevat ook de iOS SDK voor 4.3.2.